Over Yin

Yin yoga is een langzame en rustige yogavorm waarbij je je spieren ontspant en je focust op de dieper gelegen bindweefsels.

Om deze soepeler te maken blijf je langer in een Asana; de yogahouding. Deze tijd is er om helemaal in de houding te ‘zinken’ en om met je aandacht naar binnen te keren en contact te maken met je lijf. Want soms zitten we zo in ons hoofd dat we bijna vergeten dat we een lichaam hebben. 

Yin yoga is voor iedereen geschikt. Je hoeft er niet getraind, soepel of lening voor te zijn! Het zijn veel grondoefeningen, waarbij je zit of ligt. Door gebruik te maken van kussens, blokken of dekentjes vind je jouw houding. Je zoekt hierin de stretch op, maar wel op zo’n manier dat je je spieren ontspant. Vaak voel je wanneer je uit de houding komt, wat deze voor je gedaan heeft. Je kunt makkelijker spanning loslaten, meer voelen stromen en meer ruimte en soepelheid ervaren.

Het gevolg? Een relaxte heldere mind, een ontspannen lichaam en minder stress. Je bent opgeladen om volledig zen je dag of avond in te gaan.